събота, 9 ноември 2013 г.

За мечките и ...

           (Да не се чете от хора с домашни любимци)
  Откакто забраниха мечкадарството, появи се нещо ново, бих го нарекъл кучедарство, но тази дума не го обяснява достатъчно добре, затова ще бъда по-обстоен.
  Проявява се зоорасизъм спрямо някои животни. По-Точно??? Дами и господа природозащитници, защитихте мечките, като забранихте да бъдат развеждани, вързани със синджир, ограничавала се свободата им, а защо не приложихте тази мярка и към бедните кучета. Вместо да се види по улиците на града веднъж в годината някоя мечка, сега всеки ден виждаме десетки кучета, завързани на каишка, някои от тях и прилично облечени, когато времето е хладно, добре нахранени, но все пак не са свободни.
  Имаме познат, висок метър и деветдесет, с копринен костюм облечен, бомбе носи, а води след себе си кученце, порода помияр?! На такъв представителен господин повече би му прилягало мечка да поведе, а ако му се даде в ръцете и една гъдулка, със сигурност ще спечели приза:" Мечкадарин на годината".
  Имаме позната, ходила по чужбина да работи, но едва ли  е от там този и навик,  когато ме види, първата и работа е да разцелува кученцето си, като ме гледа право в очите и приказва, та нарежда безспир колко умно било То, как всичко разбирало То, на мама детенцето То, та едва се сдържах да не запитам заядливо: "Ти кучка ли си?!"
  Прекаленото вманиачване е заплаха за държавната ни сигурност! Драги дами и господа природозащитници и Вие, не много драги народни представители, вземете мерки, докато не е станало твърде късно; да не станем…   
  Предупредих Ви!


                                        

Последователи